Gizycko, 17. prosinca 2018.

Koncert klape Sagena u Gizyckom

U ponedjeljak, 17. prosinca 2018. godine u prostorijama Kluba 15. Mehanizirane brigade u gradu Gizyckom održan je koncert klape Sagena u organizaciji Veleposlanstva RH u Varšavi i Ureda vojnog izaslanika RH u Poljskoj, Litvi, Latviji i Estoniji, brig. dr.sc Jugoslava Jozića, za pripadnike 3. hrvatskog kontingenta (HRVCON) u sklopu NATO ojačane prednje prisutnosti (eFP) u Republici Poljskoj i goste.

Koncert za 80-ak ljudi je organiziran uz financijsku potporu i pomoć Samostalnog sektora za javnu i kulturnu diplomaciju, informiranje i odnose s javnošću Ministarstva vanjskih i europskih poslova, a odazvali su se, osim hrvatskih vojnika, dočasnika i časnika, načelnik kotara Gizycko Miroslaw Drzazdzewski, gradonačelnik grada Gizycko Wojciech Karol Iwaszkiewicz i drugi gradski i kotarski službenici, te predstavnici oružanih snaga SAD-a, Rumunjske i Velike Britanije.

Klapa Sagena ove godine slavi 25-obljetnicu osnutka, a naziv je dobila po starom hrvatskom brodu iz vremena kralja Tomislava. U svom nastupu, članovi klape predstavili su neke tradicionalne klapske napjeve, no i vlastite obrade blagdanskih pjesama. Goste je najviše dojmilo izvedba pjesme Tiha noć koju su članovi klape Sagena otpjevali na tri jezika: hrvatskom, poljskom i engleskom.

Copyright (c) 1997.- 2019. Ministarstvo vanjskih i europskih poslova RH Sva prava pridržana